België U21 pakt eerste poepsimpele zege van EK-kwalificatiecampagne

België U21 pakt eerste poepsimpele zege van EK-kwalificatiecampagne

Gepubliceerd: dinsdag 15 oktober 2019 om 21:50di 15-10-2019 om 21:50

De Belgische U21 heeft de eerste overwinning geboekt in de kwalificatiecampagne. Tegen Moldavië U21 kende het amper problemen. Het werd 4-1, al kon het er veel erger hebben uitgezien voor Moldavië.

Het balbezit en de kansen waren al snel duidelijk enkel voor onze Rode Duivels. De pijlsnelle Amuzu en Loïs Openda deden de Moldavische defensie verschrikkelijk veel pijn. Na nog geen tien minuten voetballen stond het ook al 1-0. Openda, spits bij Club Brugge, kopte het openingsdoelpunt binnen.

Er bestond weinig twijfel over dat er nog een tweede zou vallen. Moldavië was echt nérgens. Kansen voor Vanheusden, Openda en Amuzu, maar het doelpunt liet toch op zich wachten. Net voor het half uur viel dat doelpunt er dan toch. De sterk keepende Moldavische keeper werd geklopt door Antonucci.

Moldavië leek helemaal uitgeteld, al was dat maar schijn. Vanuit het niets werd het dan net na het doelpunt van de Rode Duivels nog 2-1. Een vernietigend schot verschalkte Mile Svilar, die aan de kortste hoek werd geklopt.

Ook na de pauze bleven de grote kansen voor de Rode Duivels. Onder andere Openda en Vanheusden stonden dicht bij dat nodige derde doelpunt. Een kwartier voor het einde dan toch. Een schitterend opgezette aanval door Vanheusden werd zelf afgewerkt door de Standard-verdediger.

Na een rode kaart voor Moldavië-spits Cojocaru na stevig natrappen was het helemaal boeken toe. Jeremy Doku trapte uiteindelijk nog een zelf uitgelokte penalty in doel. 4-1 de eindstand.

Door de zege springen de jonge Duivels naar een gedeelde tweede plek in groep I. Het telt vier punten na drie wedstrijden. Bosnië en Herzegovina telt ook vier punten. Duitsland blijft ongeslagen aan de leiding met zes punten (en één wedstrijd minder gespeeld) staan.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws