Voetbal in 1B tijdens wedstrijd van de Rode Duivels: Dit tart alle verbeelding

Voetbal in 1B tijdens wedstrijd van de Rode Duivels: "Dit tart alle verbeelding"

Gepubliceerd: dinsdag 15 oktober 2019 om 19:50di 15-10-2019 om 19:50

De interlandbreak zit er alweer op. De competitie in de Jupiler Pro League hervat komend weekend, maar in 1B werd het voorbije weekend gewoon doorgespeld. Een schande volgens analist Karel Fraeye.

"Het hoort gewoon niet dat er - zeker gezien er slechts 24 officiële profclubs zijn - een onderscheid binnen het profvoetbal wordt gemaakt", vertelde Fraeye aan Sporza. "Het is een weliswaar lichte, maar toch een vorm van competitievervalsing als ploegen niet over hun volledige kern kunnen beschikken. Dat de wedstrijd tussen Sporting Lokeren en Union dan ook nog eens overlapte met de wedstrijd van de Rode Duivels in Kazachstan tart al helemaal de verbeelding."

"Bij de KBVB sprak men van een onoplettendheid, een al even lachwekkende verdediging. De Proximus League ontwikkelde zich in een aantal jaar tijd tot een reeks waar de budgetten - louter door de inbreng van de buitenlandse investors - met 1A probleemloos kunnen concurreren. Logisch gevolg van financieel krachtiger clubs is dat ze spelers gaan aantrekken die bij B-landen tot de nationale selectie behoren."

"De KBVB kan deze oproepen niet langer negeren, maar een mogelijk gevolg zal zijn dat er een aantal midweekwedstrijden meer zal worden afgewerkt. Voor supporters niet altijd de meeste gewilde formule, maar voor de acht clubs die voltijds werken zal zich hier sportief geen enkel probleem stellen", besloot Fraeye.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws