Verheyen vol lof na basisdebuut Praet: Nodig tegen dit soort tegenstander

Verheyen vol lof na basisdebuut Praet: "Nodig tegen dit soort tegenstander"

Gepubliceerd: dinsdag 15 oktober 2019 om 19:13di 15-10-2019 om 19:13

Dennis Praet mocht afgelopen weekend voor de eerste keer starten bij de Rode Duivels. De speler van Leicester City speelde een sterke partij tegen Kazachstan (0-2) en krijgt uit alle hoeken lof.

"In zijn eerste wedstrijd als basisspeler heeft Dennis Praet zeer degelijk gespeeld", vertelde analist Gert Verheyen aan Het Nieuwsblad. "Aan de bal deed hij het goed, maar dat is geen verrassing. Balcontroles, passing, dat kan hij. Ook in de recuperatie was Praet goed. Hij is enorm gegroeid in het afpakken van ballen. Aanvankelijk liep het spel wel meer over Witsel, maar dat is niet onlogisch. Witsel is het eerste aanspeelpunt van de verdediging. Door de hoge druk van Kazachstan moest er soms ook al eens lang worden gespeeld."

"In de eerste helft speelde Praet rechts van Witsel, na de rust links. Zijn partnerschap met Witsel was goed. Martinez hamert ook steeds op de connecties tussen spelers. Voor Praet liep dat in de eerste helft een tikje beter met Meunier en Mertens op rechts - zie ook de 0-1 - dan met de broertjes Hazard op links na de rust. Praet deed overigens wat ook Hans ­Vanaken tegen San Marino toonde: veel eentijdsvoetbal, naar de zijkanten of diep. Dat is een pluspunt, want dat versnelt het spel. En tegen dit soort tegenstanders is dat ­nodig, besloot de analist.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws