'Barça wordt getroffen door demonstraties en stakingen: geen vliegreis mogelijk'

'Barça wordt getroffen door demonstraties en stakingen: geen vliegreis mogelijk'

Gepubliceerd: dinsdag 15 oktober 2019 om 18:03di 15-10-2019 om 18:03

FC Barcelona ondervindt mogelijk hinder van de aanhoudende protesten in Catalonië. De regerend Primera Division-kampioen speelt zaterdagmiddag een uitwedstrijd tegen Eibar en was van plan om per vliegtuig naar Baskenland af te reizen.

De club houdt er echter rekening mee dat het openbaar vervoer in Spanje de komende dagen plat ligt vanwege stakingen, schrijft AS. In dat geval kunnen de Catalanen niet per vliegtuig of per trein naar Eibar, dat op ruim vijfhonderd kilometer rijden van Barcelona ligt. De huidige nummer twee van de Primera Division moet bovendien midweeks naar Tsjechië voor het Champions League-duel met Slavia Praag. Het is echter goed mogelijk dat het vliegveld van Barcelona ook dan niet beschikbaar is.

Een groot deel van de bevolking kwam deze week in actie, nadat enkele Catalaanse politici – die zich sterk hadden gemaakt voor onafhankelijkheid van hun provincie – tot langdurige celstraffen werden veroordeeld. De luchthaven van FC Barcelona was het decor van demonstraties en confrontaties met de politie, die ervoor zorgden dat reguliere reizigers veel vertraging opliepen. Ivan Rakitic was één van hen: de Barça-middenvelder kwam terug van interlandverplichtingen, maar kon vanwege de lange files niet weg met de auto en een stukje langs de snelweg lopen.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws