Stevige waarschuwing voor Anderlecht: Dan wordt de licentie wel geweigerd

Stevige waarschuwing voor Anderlecht: "Dan wordt de licentie wel geweigerd"

Gepubliceerd: dinsdag 15 oktober 2019 om 17:14di 15-10-2019 om 17:14

De Belgische Voetbalbond stelde een onderzoek in naar de dubbelrol van Vincent Kompany bij Anderlecht. Het concludeerde dat Kompany zonder de juiste papieren de eindverantwoordelijk van Anderlecht was. De straf: een geldboete van 5000 euro. De Geschillencommissie dreigt echter met steviger ingrijpen.

"Rekening houdend met de ernst van de inbreuk en de kennelijke financiële mogelijkheden van de club, zoals die onder meer blijken uit de bedragen in de overgelegde contracten, is enkel de maximumboete passend en noodzakelijk om de club ertoe aan te zetten het reglement voortaan scrupuleus na te leven", citeert Het Nieuwsblad uit het vonnis van de Geschillencommissie.

Anderlecht kwam er dus vanaf met een geldstraf, maar paars-wit kreeg voor de toekomst nog wel een stevige waarschuwing mee. "Indien de club bij het komende licentieseizoen 2020-2021 niet voldoet (...), moet de toekenning van de licentie aan de club geweigerd worden", dreigt de Geschillencommissie met de zwaarst mogelijke sanctie.

Vercauteren
Simon Davies was officieel de T1, maar diende op de bank slechts als stroman van Kompany. Davies bleek niet zelfstandig te kunnen opereren, terwijl Kompany meer tegengas vroeg vanuit zijn technische staf. Davies werd daarom begin deze maand gedegradeerd. De Welshman maakt plaats voor clubman Franky Vercauteren. Laatstgenoemde heeft al duidelijk laten verstaan dat hij de enige coach is die beslist. Anderlecht hoopt zo ook een einde te maken aan deze kwestie.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Denk jij dat de komst van Vercauteren een einde maakt aan dit thema?

(297 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws