'Anderlecht en Kompany komen er vanaf met maximum geldboete'

'Anderlecht en Kompany komen er vanaf met maximum geldboete'

15-10-2019 16:40 Laatste update: 16:51
13

RSC Anderlecht moest zich verantwoorden voor de licentiecommissie voor de dubbelrol van Vincent Kompany. Er hing de club stevige straffen boven het hoofd, maar volgens Het Nieuwsblad blijft het bij een (maximum)boete van 5.000 euro.

Kompany is speler/coach van Anderlecht, maar beschikt nog niet over de juiste trainerspapieren. Officieel was daarom Simon Davies de hooftrainer. Iedereen kon echter zien dat Kompany alle touwtjes in handen had. Ook op de bank. De KBVB stelde hierop een onderzoek en concludeert dat Kompany buiten de lijntjes heeft gekleurd.

Bij deze conclusie had licentiecommissie de optie om de licentie van de Brusselaars te schrappen, waardoor Anderlecht naar de amateurreeksen zou schrappen. De licentiecommissie laat het bij de maximumboete van 5000 euro. KV Kortrijk kreeg in oktober 2016 voor dezelfde overtreding een geldstraf van gelijke hoogte opgelegd.

Op papier kan Anderlecht nog in beroep gaan tegen de uitspraak. Maar de kans is klein dat ze dat ook zullen doen. Met de aanstelling van Franky Vercauteren heeft de clubleiding al maatregelen genomen om de scheidslijn tussen de functies van Kompany duidelijker te maken.