Rode Duivel maakte indruk: “Net zoals Vanaken is dat een pluspunt”

Rode Duivel maakte indruk: “Net zoals Vanaken is dat een pluspunt”

Gepubliceerd: dinsdag 15 oktober 2019 om 14:44di 15-10-2019 om 14:44

Dennis Praet startte in de basis tegen Kazachstan en maakte indruk. Ook analist Gert Verheyen vond de Rode Duivel goed spelen.

Tegenover Het Nieuwsblad is Verheyen lovend. “In zijn eerste wedstrijd als basisspeler heeft Dennis Praet zeer degelijk gespeeld. Aan de bal deed hij het goed, maar dat is geen verrassing. Balcontroles, passing, dat kan hij. Ook in de recuperatie was Praet goed. Hij is enorm gegroeid in het afpakken van ballen.”

“Aanvankelijk liep het spel wel meer over Witsel, maar dat is niet onlogisch”, gaat Verheyen verder. “Witsel is het eerste aanspeelpunt van de verdediging. Door de hoge druk van Kazachstan moest er soms ook al eens lang worden gespeeld.”

“In de eerste helft speelde Praet rechts van Witsel, na de rust links. Zijn partnerschap met Witsel was goed. Martinez hamert ook steeds op de connecties tussen spelers. Voor Praet liep dat in de eerste helft een tikje beter met Meunier en Mertens op rechts - zie ook de 0-1 - dan met de broertjes Hazard op links na de rust.”

De Rode Duivel wordt ook vergeleken met Hans Vanaken, die tegen San Marino de voorkeur kreeg. “Praet deed overigens wat ook Hans ­Vanaken tegen San Marino toonde: veel eentijdsvoetbal, naar de zijkanten of diep. Dat is een pluspunt, want dat versnelt het spel. En tegen dit soort tegenstanders is dat ­nodig”, aldus Verheyen.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Heeft Verheyen hier gelijk?

(91 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws