Italiaanse minister roept op: 'Geen Champions League-finale in Turkije'

Italiaanse minister roept op: 'Geen Champions League-finale in Turkije'

Gepubliceerd: dinsdag 15 oktober 2019 om 14:27di 15-10-2019 om 14:27

Vincenzo Spadafora, de Italiaanse minister van sport, heeft zich gemengd in het debat naar aanleiding van de Turkse inval in Noord-Syrië. De 45-jarige politicus roept de UEFA op om een andere locatie te zoeken voor de Champions League-finale van dit seizoen.

De eindstrijd op 30 mei zal – in principe – afgewerkt worden in het Atatürk Olympic Stadium in Istanbul. Spadafora vindt dit echter 'ongepast', gezien de recente militaire acties van Turkije, laat hij weten in een open brief aan UEFA-voorzitter Aleksander Ceferin. 'De Europese Unie heeft de Turkse inval fel veroordeeld en spreekt hiermee namens de publieke opinie in Italië en Europa. Wij hebben met afschuw gereageerd op de rapporten over schendingen van de mensenrechten daar', schrijft hij.

'Daarom wil ik u vragen om kritisch te kijken naar de organisatie van de Champions League-finale in Istanbul', vervolgt Spadafora. De minister hoopt dat de UEFA het aandurft om een statement te maken. 'We weten dat het drama in Syrië hier niet mee opgelost wordt. Maar hopelijk heeft de Europese voetbalbond de moed om te bewijzen dat voetbal en oorlog niet samengaan.'

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Lees meer over: Champions League

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws