Mirakelman Openda: Ik was de moedigste jongen van het ziekenhuis

Mirakelman Openda: "Ik was de moedigste jongen van het ziekenhuis"

Gepubliceerd: dinsdag 15 oktober 2019 om 10:45di 15-10-2019 om 10:45

Loïs Openda moet dinsdagavond voor de goals zorgen in de beloftenmatch België - Moldavië. De spits ontwikkelt zich uitstekend bij Club Brugge, al was een voetbalcarrière zeker niet evident voor hem.

Openda kampte namelijk lang met gezondheidsproblemen. "Toen ik klein was, sukkelde ik met mijn longen. Ik had astma en kon niet goed ademen, waardoor ik een jaar lang in het ziekenhuis lag. Ik kreeg daar het diploma van moedigste jongen, omdat ik nooit huilde, maar een van de dokters zei toen wel dat ik nooit zou kunnen sporten. Zover is het gelukkig niet gekomen", vertelt hij bij Het Nieuwsblad.

Nu heeft Openda veel minder last. "Mijn mama is erg gelovig en heeft elke dag voor mij gebeden, met succes. (glimlacht) Uiteindelijk bleek ik zelfs supersnel en dat zal ook wel dankzij haar genen zijn, want ze won vroeger nog medailles in de atletiek. Ik ben altijd al de snelste van de ploeg geweest.Uit een recente test bleek dat ik nog altijd een lichte vorm van astma heb, maar een pufje voor de wedstrijd helpt. Dan loop ik nog sneller", lacht Openda.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws