Klopp wees 'megarijke clubs' af: 'Hij hekelde dat ze commercieel ingesteld waren'

Klopp wees 'megarijke clubs' af: 'Hij hekelde dat ze commercieel ingesteld waren'

Gepubliceerd: dinsdag 15 oktober 2019 om 09:26di 15-10-2019 om 09:26

Jürgen Klopp heeft in zijn periode bij Borussia Dortmund twee Europese topclubs afgewezen, vertelt voormalig Liverpool-spits Robbie Fowler. Fowler weet zeker dat Manchester United een van die clubs was.

'Ik interviewde hem een paar jaar geleden. Hij zei dat een paar megarijke clubs heeft afgewezen na Borussia Dortmund', schrijft Fowler in The Mirror. 'Ik weet zeker dat Manchester United een van die clubs was en waarschijnlijk was Real Madrid de andere. Hij hekelde het feit dat de clubs commercieel ingesteld waren. Hij zei dat hij gecharmeerd was van Liverpool omdat er balans was tussen geld om de top te bereiken en de geschiedenis en identiteit van de club.'

"Ik sprak met een paar andere clubs, maar die leken helemaal niet op voetbalclubs", zei Klopp destijds. "Het was meer marketing, imago. Je moet dit ondertekenen en dat ondertekenen. Ik dacht: wow, dit is niet het spel waar ik van houd."

"Het hoort allemaal bij het voetbal, maar het kan niet de eerste, twee, derde en vierde prioriteit zijn. Het gaat er in eerste instantie om dat het voetbal beter wordt. Daar ben ik goed in. De rest mag wat mij betreft gebeuren, maar is niet belangrijk voor mij."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws