Voetbalbond reageert op verzet van Vertenten op zijn laatste juridische dag

Voetbalbond reageert op verzet van Vertenten op zijn laatste juridische dag

Gepubliceerd: dinsdag 15 oktober 2019 om 07:45di 15-10-2019 om 07:45

Laatste update: dinsdag 15 oktober 2019 om 14:14di 15-10-2019 om 14:14

Het Laatste Nieuws meldt dat ex-ref Bart Vertenten de Voetbalbond voor de rechter heeft gesleept. De 31-jarige voormalige arbiter eist een schadevergoeding van 130.000 euro.

Vertenten vindt dat hij onterecht werd ontslagen, dat staat te lezen in dagvaarding die procedurepleiter Hans Rieder aan de bond gaf. Vertenten werd ontslagen na het voetbalschandaal Operatie Propere Handen. Vooral de contacten van Vertenten met makelaar Dejan Veljkovic werden toen onder de loep genomen.

Een onterecht gefloten penalty tijdens Antwerp-Eupen kwam ook ter sprake. “Die dag is net als na andere wedstrijden een arbitragerapport opgesteld”, zegt zijn advocaat Hans Rieder. “Wat blijkt? De lijnrechter en niét de scheidsrechter krijgt de schuld van die fout. Vertenten kon dat zo goed als niet zien. Verder in dat verslag: passages als ‘zeer goede beslissing’, ‘zeer goede toepassing van de regels’ en ‘vijf gele kaarten correct toegekend’”, vertelt Rieder.

De KBVB wees toch in de ontslagbrief van Vertenten naar die wedstrijd. “De KBVB wist op het ogenblik dat ze meneer Vertenten ontsloegen om dringende redenen maar al te goed dat dit werd tegengesproken door feiten én door een rapport dat de bond zelf in zijn bezit had.”

Ook de contacten tussen Vertenten en Veljkovic zijn volgens Rieder niet waar. “Men kan dat een arbiter moeilijk verwijten, als zijn oversten dit in een nog veel hogere en intensere mate deden. Toenmalig scheidsrechtersbaas Paul Allaerts ging zelf eten met Veljkovic en werkte met dezelfde boekhouder.”

Update: De voetbalbond heeft kort gereageerd op de schadeclaim die Bart Vertenten eist. De ex-ref is op de laatste dag dat hij juridisch kon in verzet gegaan tegen zijn ontslag. “Wij nemen hier akte van”, zegt de CEO van de KBVB Peter Bossaert aan Het Laatste Nieuws. “We hebben hier wel een mening over, maar we laten de juridische procedure zijn werk doen.”

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Poll

Snap jij deze reactie van Vertenten?

Ja
69%
Nee
31%
(965 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws