Martinez moet beginnen nadenken: “Ik zie hem ook iets extra’s brengen”

Martinez moet beginnen nadenken: “Ik zie hem ook iets extra’s brengen”

Gepubliceerd: dinsdag 15 oktober 2019 om 07:16di 15-10-2019 om 07:16

Roberto Martinez moet beginnen nadenken over zijn EK-selectie van de Rode Duivels. Chef voetbal van het Nieuwsblad Ludo Vandewalle geeft alvast zijn mening.

Doelmannen/verdediging
Over de doelmannen gaan we niet discussiëren”, begint Vandewalle. “Dat is zonneklaar. Achteraan verkies ik Dendoncker boven Boyata, omdat die eerste ook in het middenveld inzetbaar is. Boyata deed het goed in de groepsfase op het WK en verdient eigenlijk wel een plaatsje, maar afgewogen tegen Denayer vind ik ook die laatste nuttiger, zeker in de opbouw. Mechele speelde nog niet genoeg mee met de Rode Duivels en de tijd om te integreren wordt steeds korter.”

Middenveld
Vandewalle zou Yannick Carrasco thuislaten. Zijn overstap naar China kan hem wel eens de das omdoen. “Als Carrasco op het veld komt, zorgt hij altijd voor dynamiek. Minpunt is dat hij in China aan het aanmodderen is. Als hij in de wintermercato niet kan vertrekken, wordt dat probleem alleen maar groter.”

Vandewalle kiest dan voor Yari Verschaeren van Anderlecht. “Daarom Verschaeren, een jonge en frisse kracht. In een groep van 23 moet plaats zijn voor een talent dat ervaring kan opdoen. Dat is van onschatbare waarde. Ik zie hem ook iets extra’s brengen als hij eens mag invallen. Verrassend, onbevangen, zoals Origi op het WK 2014 in Brazilië.”

Ook Club Brugge-sterkhouder Hans Vanaken maakt indruk. “Hans Vanaken wordt altijd maar beter, ook in de grote matchen. Snelheid kan een probleem zijn maar hij is zo slim. Geef hem die kans. Januzaj is in Sociedad op de bank terechtgekomen, Trossard zal een zwaar Engels seizoen achter de rug hebben.”

Aanval
"In de spits is het dringen. Maar wat moet een spits doen? Scoren. Dat doet Lukaku, maar ook Batshuayi als hij speelt bij de Rode Duivels. Hij heeft het moeilijk om bij Chelsea aan speelminuten te komen, maar dat geldt voor Benteke bij Crystal Palace en Origi bij Liverpool ook", aldus Vandewalle.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Moet Verschaeren mee naar het EK?

(592 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws