'Kompany kan een miljoenenkost worden voor Anderlecht door de fiscus'

'Kompany kan een miljoenenkost worden voor Anderlecht door de fiscus'

Gepubliceerd: dinsdag 15 oktober 2019 om 07:00di 15-10-2019 om 07:00

Laatste update: dinsdag 15 oktober 2019 om 07:04di 15-10-2019 om 07:04

De licentiecommissie zal zich vandaag uitspreken over de dubbelrol van Vincent Kompany bij RSC Anderlecht. Het Nieuwsblad meldt dat het wel eens een dure grap kan worden voor paars-wit.

In het ergste geval speelt Anderlecht zijn proflicentie kwijt, maar waarschijnlijk zal paars-wit een boete krijgen. De fiscus kan dit echter flink laten oplopen. Alleen professionele sporters kunnen genieten van de RSZ-voordelen, trainers moeten de volle pot betalen. De Belgische fiscus volgt de uitspraak aldus met grote aandacht.

Anderlecht heeft Kompany wel een spelerscontract gegeven, mar dat wil niet zeggen dat de fiscus dit zomaar accepteert. Zo zou elke club een trainer een spelerscontract geven om geld te besparen. “Welk gedeelte van de bezoldiging van een speler-trainer kwalificeert als een bezoldiging voor een sportbeoefenaar, is een feitenkwestie”, klinkt het bij FOD Financiën.

Hoeveel Kompany exact verdient is niet geweten, maar het kan dus zijn dat Anderlecht nog extra zal moeten betalen aan de fiscus als wordt bewezen dat hij voor de helft trainer was. Het bedrag kan zelfs hoger oplopen omdat Kompany in de periodes dat hij geblesseerd was meer trainer was dan speler. Het kan aldus een miljoenenkost worden voor paars-wit.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws