Cultclub St. Pauli veroordeelt Instagram-post na Turkse inval en neemt afscheid

Cultclub St. Pauli veroordeelt Instagram-post na Turkse inval en neemt afscheid

Gepubliceerd: maandag 14 oktober 2019 om 20:22ma 14-10-2019 om 20:22

FC St. Pauli heeft om politieke redenen voorlopig afscheid genomen van aanvaller Cenk Sahin. De De 25-jarige buitenspeler uit Turkije sprak zich deze week via zijn Instagram Story uit over de Turkse inval in Noord-Syrië en dat statement is bij de club uit Hamburg in het verkeerde keelgat geschoten.

Sahin liet weten een voorstander te zijn van het offensief van het Turkse leger. De pacifistische cultclub uit Hamburg heeft – na overleg met supporters en clubleden met Turkse roots – besloten om dit niet te tolereren. "Cenk is bij deze vrijgesteld van zijn verplichtingen tijdens trainingen en wedstrijden", laat de huidige nummer vijf van de Tweede Bundesliga weten in een officieel statement. "Wij zijn fel tegen oorlogsvoering. Het uitspreken van steun voor dit soort acties druist in tegen onze kernwaarden."

St. Pauli heeft het tot medio 2021 doorlopende contract van Sahin nog niet definitief ontbonden: de voormalig jeugdinternational van Turkije mag nog voor zichzelf trainen bij de club. Of de vleugelaanvaller ooit weer het bruine shirt aan zal trekken, is echter nog maar zeer de vraag.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws