Marin moet voorbeeld nemen aan Ajax-ploegmaat: Het blijft iets apart

Marin moet voorbeeld nemen aan Ajax-ploegmaat: "Het blijft iets apart"

Gepubliceerd: maandag 14 oktober 2019 om 20:30ma 14-10-2019 om 20:30

Razman Marin verhuisde afgelopen zomer van Standard Luik naar Ajax voor ruim twaalf miljoen euro. Ondanks dat hoge prijskaartje zit de Roemeen vooral op de bank in Amsterdam. Volgens Ajax-watcher Freek Jansen moet Marin echter niet beginnen wanhopen.

In Amsterdam hebben ze nog wel even geduld. "Over zijn transferprijs van twaalf miljoen wordt niet gesproken. Dat heeft er ook mee te maken dat Ajax duurdere aankopen heeft gedaan. Promes voor zestien miljoen euro, Alvarez vijftien miljoen: op dat vlak is het voordeel van Marin dat hij goedkoper was", vertelde Jansen aan Sporza.

"Zijn prijskaartje is geen item, maar het speelt natuurlijk wel mee in zijn beoordeling. Anderzijds is het te vroeg om te zeggen dat hij door de mand valt. Het is vaker dat bij Ajax spelers het eerste half jaar veel moeite hebben. Het blijft iets aparts. Dat zag je ook bij David Neres: het eerste half jaar speelde hij bijna niks en als hij speelde, viel hij amper op."

"Ajax heeft een systeem met 2 spelers voor de verdediging, die vooral passers zijn. Marin is meer een loper. Dat type hebben ze niet echt nodig, want Van de Beek, die als aanvallende middenvelder speelt, is een loper. Marin moet veel passen en een hoge handelingssnelheid laten zien en dat is zijn speltype niet. Je kunt de vraag ook andersom stellen: als het middenveld zo blijft staan, is er misschien geen ruimte voor een type-Marin. Dat is het lastige aan dit verhaal", besloot Jansen.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws