Goed nieuws voor Standard: 'Geweldige tests voor Limbombe'

Goed nieuws voor Standard: 'Geweldige tests voor Limbombe'

14-10-2019 17:44 Laatste update: 15-10-2019 17:44
2

Standard Luik kende een dipje voor aanvang van de interlandbreak. Daardoor moest het de koppositie in de Jupiler Pro League afstaan aan Club Brugge. Nu de interlands erop zitten, zijn de Rouches weer aan zet. Michel Preud'homme krijgt alvast goed nieuws uit de ziekenboeg.

Voor zowel Maxime Lestienne als Obbi Oulare zit het blessureleed er immers zo goed als op, weet La Dernière Heure. Lestienne is de man in vorm bij Standard, maar viel in het competitieduel met Royal Antwerp FC (2-2) uit met een scheenblessure. Daardoor moest de onfortuinlijke aanvaller een streep zetten door zijn allereerste selectie voor de Rode Duivels. Dinsdag traint Lestienne weer mee met de spelersgroep van Standard.

Datzelfde geldt voor Oulare. De diepe spits worstelt al enkele weken met een kuitletsel, maar dat zou niet verleden tijd moeten zijn. Goalgetter Renaud Emond krijgt er dus een gevaarlijke concurrent bij. Tot slot is er nog blessurenieuws over Anthony Limbombe. De winger moet nog wat bijkomende testen ondergaan, maar het is nu al duidelijk dat hij er komend weekend niet zal bij zijn. Zaterdag speelt Standard tegen landskampioen KRC Genk.

Update: Het Laatste Nieuws meldt dat Anthony Limbombe waarschijnlijke enkele weken aan de kant zal staan bij Standard Luik. De aanvaller blesseerde zich in het oefenduel tegen STVV. Verdere onderzoeken moeten de exacte ernst van de blessure weergeven.

Update: Volgens La Dernière Heure hebben de tests geweldig uitgepakt voor Limbombe. De Standard-aanvaller zou slechts een lichte verstuiking van knieligament hebben opgelopen. De status van de kwetsuur wordt per week geëvalueerd, maar naar verluidt moet Limbombe begin november weer hersteld zijn.