Barça neemt stelling tegen veroordeling Catalaanse politici, Piqué 'trots'

Barça neemt stelling tegen veroordeling Catalaanse politici, Piqué 'trots'

Gepubliceerd: maandag 14 oktober 2019 om 17:14ma 14-10-2019 om 17:14

FC Barcelona heeft zich in een verklaring uitgesproken tegen de veroordeling van negen Catalaanse politici. Zij kregen gevangenisstraffen tussen de negen en dertien jaar voor opruiing rond het onafhankelijkheidsreferendum in 2017.

Zo'n twee miljoen Catalanen stemden destijds - tijdens het door Spanje illegaal verklaarde referendum - over zelfstandigheid. Dat was een opkomst van zo'n 42 procent. Volgens Barça is een gevangenisstraf voor de politici niet de oplossing. 'De oplossing voor het conflict in Catalonië moet alleen komen uit een politieke dialoog', schrijft de Spaanse kampioen, die zich voor het eerst zo stellig uitspreekt in de heikele discussie.

Overigens richt Barça zich tot alle kampen. 'De club vraagt alle politieke leiders nu, meer dan ooit, het conflict op te lossen door een proces van dialoog en onderhandeling. Dit moet er ook voor zorgen dat de veroordeelde leiders worden vrijgelaten', valt te lezen. Ook Espanyol, de tweede club van Barcelona, spreekt zich in een statement uit tegen de opgelegde straffen.

Gerard Piqué valt zijn club via Twitter bij. 'Trots om deel uit te maken van deze club', reageert de 32-jarige verdediger op Twitter op de verklaring van Barça. Hij schaarde zich eerder al achter de Catalaanse onafhankelijkheidsstrijd. Bij het Spaanse elftal werd hij daarom uitgefloten door fans, waarna hij de eer aan zichzelf hield en stopte als international.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws