Origi opnieuw 90 minuten op de bank: 'Twijfelgevalletje voor de bondscoach'

Origi opnieuw 90 minuten op de bank: 'Twijfelgevalletje voor de bondscoach'

Gepubliceerd: maandag 14 oktober 2019 om 16:37ma 14-10-2019 om 16:37

Laatste update: maandag 14 oktober 2019 om 16:43ma 14-10-2019 om 16:43

Nu de Rode Duivels zeker zijn van deelname aan het EURO 2020, is de discussie over de te vormen selectie losgebarsten onder kenners en voetbalfans. Het Belang van Limburg denkt dat Divock Origi wel eens buiten de boot kan vallen.

De Limburgse krant concludeert uit het laatste tweeluik dat Origi moet vrezen voor zijn plaats bij de 23. 'Weer geen invalbeurt voor Divock Origi. In San Marino startte de Houthalenaar nog als flankaanvaller, hij scoorde een maand geleden geen punten. In Kazachstan mocht Christian Benteke in de slotfase invallen voor Batshuayi, Origi bleef negentig minuten op de bank', valt er maandag te lezen.

Het Belang van Limburg maakt daaruit op dat Origi op de wip zit. 'Mogelijk is de polyvalentie van de Houthalenaar een troef als de EK-kern wordt samengesteld, maar op dit moment lijkt Origi een twijfelgevalletje voor de bondscoach', klinkt het voort.

Reserverol
Origi was tijdens het WK van 2014 de grote joker van Marc Wilmots. De toenmalige bondscoach nam Origi ook mee naar het EK, maar opvolger Roberto Martinez liet de Liverpool-aanvaller thuis voor het WK in Rusland. Sinds vorige zomer verzamelde Origi nog amper twee caps voor de Rode Duivels.

In Liverpool komt de 24-jarige Origi eveneens weinig in actie. Dit seizoen staat de teller pas op 287 speelminuten. Origi zal meer moeten gaan spelen, wil hij nadrukkelijk aanspraak blijven maken op een EK-selectie.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Neem jij Origi mee als je nu de 23 namen moest opgeven?

(82 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws