Lyon heeft nieuwe trainer: Denayer krijgt te maken met succescoach (55)

Lyon heeft nieuwe trainer: Denayer krijgt te maken met succescoach (55)

Gepubliceerd: maandag 14 oktober 2019 om 15:30ma 14-10-2019 om 15:30

Rudi Garcia wordt  de nieuwe trainer van Jason Denayer bij Olympique Lyon. De Franse oefenmeester, in het verleden ook al werkzaam bij Roma en Olympique Marseille, tekent een contract voor 2 jaar in het Groupama Stadium.

Op de website van de club uit Zuid-Frankrijk wordt melding gemaakt van de overstap van de trainer. De 55-jarige Garcia, die sinds zijn vertrek bij Olympique Marseille in mei van dit jaar zonder club zat, ligt tot juni 2021 vast bij Lyon. Op de burelen van de club is men zeer content met de aanstelling van Garcia, die getypeerd wordt als een prijzenpakker pur sang. "Met Rudi willen we terug naar de Europese top en denken we meer kans te hebben op titels", zegt technisch directeur Juninho.

Garcia is de opvolger van Sylvinho, die na een paar maanden dienst bij de club van Memphis en Tete al werd ontslagen. De nieuwe trainer van Lyon brengt meer ervaring mee naar de club dan zijn voorganger, want Garcia was naast Marseille ook al werkzaam bij AS Roma en Lille. Met laatstgenoemde club veroverde hij mede dankzij Eden Hazard in het seizoen 2010/11 de Franse landstitel.

Lang leek het er op dat l'OL in zee zou gaan met Laurent Blanc, de voormalig trainer van Paris Saint-Germain. Die lijkt uiteindelijk toch bedankt te hebben voor de job in Lyon, waarna Garcia in beeld kwam.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws