Verheyen uit zijn zorgen: Rode Duivels hebben dringend tegenstand nodig

Verheyen uit zijn zorgen: "Rode Duivels hebben dringend tegenstand nodig"

Gepubliceerd: maandag 14 oktober 2019 om 14:05ma 14-10-2019 om 14:05

Hoewel het nog acht maanden tot de start van het EK 2020 is, vindt Gert Verheyen dat de Rode Duivels dringend op zoek moeten gaan naar meer weerstand. Verheyen vraagt zich immers openlijk af waar de tegenstand is.

"Als deze wedstrijd iets duidelijk heeft gemaakt, dan wel dat de Rode Duivels een andere uitdaging nodig hebben. De jacht op records, acht zeges op een rij, dertig doelpunten: dat is allemaal goed en wel, maar ze hebben dringend tegenstand nodig", tekent Verheyen op in Het Nieuwsblad.

Roberto Martinez zei voor de wedstrijd dat Kazachstan een test zou worden voor het verdedigen van de zestien. Verheyen zag die verwachting niet terug. "Kazachstan zette in de eerste helft hoog druk, dat wel, en daar onderuit voetballen: daar was deze match nog goed voor. Dat was ook het enige. Maar het verdedigen van de eigen zestien? Courtois heeft één bal moeten pakken. Een vrije trap." Verheyen concludeert dan ook dat de Rode Duivels verdedigend niets wijzer zijn geworden.

Het beslissende duel met Rusland ziet hij evenmin als graadmeter. "Er wordt nu uitgekeken naar de wedstrijd tegen Rusland. Dat is wel de moeilijkste tegenstander in de groep en het behalen van de groepswinst is nog een uitdaging. Maar Rusland klopte Kazachstan thuis door in de 89ste minuut te scoren uit een vrije trap vanop de zijkant. Om maar te zeggen, de grootste tegenstander is het ook niet", besluit Verheyen.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Zie jij Rusland-uit wel als serieuze graadmeter?

(164 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws