Degryse maakt zich zorgen om Rode Duivel: Een onzekere factor

Degryse maakt zich zorgen om Rode Duivel: "Een onzekere factor"

Gepubliceerd: maandag 14 oktober 2019 om 12:45ma 14-10-2019 om 12:45

België won zondag makkelijk van Kazachstan, onder meer met een doelpunt van Michy Batshuayi. Nochtans heeft die geen indruk gemaakt op Marc Degryse.

"Michy Batshuayi had iets te bewijzen. Hij scoorde ook. Maar dat is zowat het énige wat hij goed gedaan heeft", klinkt het hard bij Het Laatste Nieuws. "Los van z'n goal viel zijn hele wedstrijd zwaar tegen."

"Hij miste een grote kans en kon twee keer rood gekregen hebben. En hij liep vier keer ergerlijk buitenspel. Voor een ploegmaat is dat vervelend - het haalt alle tempo uit een aanval. Eén keer liep Batshuayi zelfs buitenspel op een uittrap van Courtois. Dan ben je gewoon niet aan het opletten."

Batshuayi is daarom altijd een risicofactor. "Het is door dat soort fratsen dat Batshuayi het in clubverband ook zo moeilijk heeft om een basisplaats af te dwingen. Zijn statistieken zijn misschien wel geweldig, er is méér nodig om in de spits te lopen bij een goede ploeg. Michy moet een hoger niveau halen, punt. Misschien moet hij daarvoor een club vinden waar hij wel een onbetwistbare titularis is. Maar nu is hij nog veel te veel een onzekere factor."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws