Marin breekt nog geen potten bij Ajax: Iedereen had meer verwacht

Marin breekt nog geen potten bij Ajax: "Iedereen had meer verwacht"

Gepubliceerd: maandag 14 oktober 2019 om 12:15ma 14-10-2019 om 12:15

Razvan Marin werd afgelopen zomer voor liefst twaalf miljoen euro gekocht door Ajax. De ex-speler van Standard kan nog niet overtuigen. Freek Jansen, Ajax-watcher bij AD, spreekt bij Sporza over de situatie van Marin.

"Ik denk dat alle partijen er meer van hadden verwacht", aldus Jansen. "Marin zelf in de eerste plaats. Binnen Ajax heeft iedereen wel van in het begin tegengesproken dat hij de opvolger van De Jong was. Ze wisten dat hij een ander type zou zijn."

Marin heeft het moeilijk om in het elftal te geraken. "Hij begint vrijwel elke wedstrijd op de bank en moet hopen op wat speelminuten. Hij heeft ook pech gehad bij het begin van het seizoen: hij moest er staan net op het moment dat het team niet draaide. Er kwam heel veel op zijn schouders terecht en dat was lastig voor hem."

Marin zit nu in een moeilijke situatie. "De trainer was hard aan het zoeken naar zijn ideale basis en middenveld. Zo kwam hij uit bij Alvarez en Martinez, twee spelers die eigenlijk als verdediger gehaald zijn. Zij staan nu allebei voor de verdediging, op de posities waar normaal Marin zou moeten spelen. Op dit moment is het een verrassing als Marin speelt en dat zegt genoeg over zijn status.”

Ander systeem
De Roemeen moet  zich duidelijk aanpassen aan het systeem. "Ajax heeft een systeem met twee spelers voor de verdediging, die vooral passers zijn. Marin is meer een loper. Dat type hebben ze niet echt nodig, want Van de Beek, die als aanvallende middenvelder speelt, is een loper. Marin moet veel passen en een hoge handelingssnelheid laten zien en dat is zijn speltype niet."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Gaat Marin nog slagen bij Ajax?

(63 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws