'Barça wil Fati naar eerste team halen en afkoopsom verdubbelen'

'Barça wil Fati naar eerste team halen en afkoopsom verdubbelen'

14-10-2019 10:52

FC Barcelona wil Ansu Fati belonen voor zijn stormachtige ontwikkeling. De club hoopt de aanvaller uit Guinee-Bissau langer aan zich te binden én hem definitief naar het eerste elftal te halen. Fati kan een flinke salarisverhoging tegemoet zien.

Dat meldt Mundo Deportivo maandag. Fati (16) debuteerde dit seizoen in de hoofdmacht van Barcelona en liet in de vijf wedstrijden dat hij mocht spelen een goede indruk achter. De Spaanse bond is achter de schermen zelfs al bezig om hem binnen te halen. Fati mag nog kiezen tussen Spanje en Guinee-Bissau.

De clubleiding van Barcelona hoopt ook zo snel mogelijk toe te slaan en wil Fati een nieuw contract plus een plek in het eerste elftal aanbieden. Daar hoort automatisch een salarisverhoging bij die past bij zijn nieuwe rol. Fati stond er wanneer Lionel Messi, Luís Suarez en Ousmane Dembélé niet van de partij waren. Hij meldt zich dagelijks bij Barcelona B, maar daar komt wat de club betreft verandering in.

Het verlengen van het contract van Fati had wat voeten in de aarde, maar Barcelona slaagde er onlangs toch in om het toptalent tot 2022 vast te leggen. Fati zal hoogstwaarschijnlijk niet verlengen, maar krijgt wel een flinke verhoging. Daarnaast wordt zijn afkoopsom verdubbeld: van 100 miljoen naar 200 miljoen euro. Barcelona heeft wel de optie om het contract van Fati automatisch met twee jaar te verlengen.