Veel weelde bij de Rode Duivels, maar: Bidden dat er niets met hem gebeurt

Veel weelde bij de Rode Duivels, maar: "Bidden dat er niets met hem gebeurt"

Gepubliceerd: maandag 14 oktober 2019 om 09:46ma 14-10-2019 om 09:46

Laatste update: maandag 14 oktober 2019 om 09:48ma 14-10-2019 om 09:48

Gert Verheyen maakte in Het Nieuwsblad de balans op van het tweeluik van de Rode Duivels. De oud-voetballer zag hoe de kwaliteit ervan af droop bij onze nationale ploeg. Al kon Michy Batshuayi niet overtuigen.

"Wisselmogelijkheden zijn er genoeg bij de nationale ploeg, zeker achter de spitsen en op het middenveld. Maar we moeten toch bidden dat er niets met Romelu Lukaku gebeurt. Hij is de diepe spits van de Rode Duivels en niemand anders", steekt Verheyen van wal.

"Niet Christian Benteke, niet Michy Batshuayi. Laatstgenoemde startte gisteren, maar was op veel vlakken ondermaats. Om te beginnen, irriteerde het mij al dat Batshuayi zo vaak buitenspel liep. Niet omdat hij diep ging, wel omdat hij te laat van achter zijn verdediger kwam om de bal in de voet aangespeeld te krijgen. Dat is ergerlijk."

Domme fouten
"Naast zijn prestatie viel ook zijn houding tegen. Hij maakte onnodige fouten - op de enkel en op de achillespees van een Kazach - waarvoor hij rood had kunnen krijgen. Als je dan eens mag meedoen, moet je ook een andere wedstrijd willen spelen dan de jongens die altijd titularis zijn. In het hoofd van Batshuayi leek dit echter niets speciaals", besluit Verheyen.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Moet Batshuayi vrezen voor zijn EK-selectie?

(957 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws