Degryse is overtuigd: Ik denk dat hij dicht bij een EK-selectie zal staan

Degryse is overtuigd: "Ik denk dat hij dicht bij een EK-selectie zal staan"

Gepubliceerd: maandag 14 oktober 2019 om 09:15ma 14-10-2019 om 09:15

Laatste update: maandag 14 oktober 2019 om 09:19ma 14-10-2019 om 09:19

Dennis Praet mocht tegen Kazachtstan op zijn eerste basisplaats rekenen bij de Rode Duivels. De Leicester-middenvelder speelde een aardige partij, dat vond ook analist Marc Degryse.

"Die heeft meer dan zijn mannetje gestaan. Hij brak de wedstrijd open met een geweldige assist. Maar ook voor het overige speelde hij een prima partij. Praet speelde op een controlerende positie naast Witsel. Hij deed wat een speler op die plaats moet doen", aldus Degryse in Het Laatste Nieuws.

"Praet recupereerde ballen, was goed in de passing, verloor amper een bal. Hij is duidelijk zeer volwassen geworden door zijn passage bij Sampdoria. Een completere voetballer ook. Zijn prestatie was vergelijkbaar met die van Hans Vanaken tegen San Marino - ze speelden allebei alsof ze al veertig interlands achter hun naam hadden staan."

Plaats bij de 23
De oud-Rode Duivel ziet Praet zeker in aanmerking komen voor een selectie. "Als Praet ook bij Leicester geregeld aan speelminuten komt, denk ik dat hij dicht bij een EK-selectie zal staan. Martínez houdt van een jongen met zijn kwaliteiten. Mentaliteit, polyvalentie, niet zeuren als hij niet speelt."

Al durft Degryse zijn handen er niet voor in het vuur steken dat Praet er effectief zal bij zijn deze zomer. "Al blijft de concurrentie zeer groot. De bondscoach heeft 20, 21 zekerheden. De strijd om de resterende posities wordt bikkelhard."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Gaat Praet mee naar het EK?

(241 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws