Malen groot op voorpagina in Spanje: Barça 'wedt' op spits PSV en Oranje

Malen groot op voorpagina in Spanje: Barça 'wedt' op spits PSV en Oranje

14-10-2019 09:00 Laatste update: 09:03
3

Donyell Malen staat maandag op de voorpagina van SPORT. Volgens de Catalaanse krant 'wedt' FC Barcelona met oog op volgend seizoen op de twintigjarige topscorer van PSV.

Malen is het 'nieuwe doelwit' van Barça, schrijft SPORT maandag. De kampioen van Spanje volgt de verrichtingen van de spits van PSV en het Nederlands elftal op de voet. Inmiddels zou de belangstelling gegroeid zijn naar een punt waarop Barça denkt dat Malen een 'ideale aanvulling' zou zijn voor Luis Suarez.

Vrijdag pakt het Spaanse AS al uit met het nieuws dat Malen op het lijstje staat in Camp Nou. Hij wordt gezien als een potentiële opvolger van de 32-jarige Suarez, wiens contract over twee jaar afloopt. Ook Lautaro Martinez (Internazionale), Rafael Leão (AC Milan) en Victor Osimhen (Lille OSC) staan in de belangstelling van Barcelona.

Het is de bedoeling dat Barça voor volgend seizoen een nieuwe spits gaat aantrekken. Bij PSV is Malen dit seizoen in bloedvorm. De teller van de spits staat op tien Eredivisie-doelpunten, terwijl hij ook trefzeker was bij zijn debuut voor het Nederlands elftal tegen Duitsland (2-4). Zondag scoorde hij niet tegen Wit-Rusland.