Cercle ook op zoek naar nieuwe sportief directeur? Vitali afwezig bij voorstelling

Cercle ook op zoek naar nieuwe sportief directeur? Vitali afwezig bij voorstelling

14-10-2019 08:16 Laatste update: 16:07
1

Cercle Brugge heeft met Bernd Storck een nieuwe trainer in huis gehaald. Hij vervangt Fabien Mercadal, die De Vereniging maar niet weg kreeg van de rode lantaarn. Storck wil echter nog meer veranderingen doorvoeren.

Zo meldt Het Nieuwsblad dat Storck niet van plan is om het met de huidige staf aan de slag te gaan. De Duitser, die vorig seizoen Moeskroen voor de degradatie behoedde én ei zo na naar Play-Off 1 leidde, wil graag eigen mensen meebrengen naar het Jan Breydelstadion.

Het moge duidelijk zijn, Storck wil net als bij Moeskroen een groot aandeel hebben in het sportieve beleid van Cercle Brugge. Zo vreest de krant voor de toekomst van sportief directeur François Vitali, die verantwoordelijk is voor het huurlingenlegioen dat in huis werd gehaald.

Update: Kort nadat Cercle Brugge in de persoon van Bernd Storck een nieuwe hoofdcoach heeft aangesteld, moet het mogelijk ook op zoek naar een nieuwe sportief directeur. François Vitali was maandag namelijk de grote afwezige op de persvoorstelling van Storck.

Gedelegeerd bestuurder Oleg Petrov bevestigde dat Vitali overweegt te stoppen. "Hij is nog steeds bij de club, maar gaat door een moeilijke periode. Hij denkt na over te toekomst, we zullen zien hoe alles loopt", citeert Het Laatste Nieuws. Overigens werd ook bekend dat Storck een assistent en fysiektrainer meebrengt.