Degryse is het niet eens met familie Mulder: We gaan ons geen probleem aanpraten

Degryse is het niet eens met familie Mulder: "We gaan ons geen probleem aanpraten"

Gepubliceerd: zondag 13 oktober 2019 om 21:30zo 13-10-2019 om 21:30

Laatste update: zondag 13 oktober 2019 om 22:00zo 13-10-2019 om 22:00

De Rode Duivels hielden in Kazachstan nog maar eens de nul (0-2). Het was voor de zevende keer in de acht kwalificatiematchen dat Thibaut Courtois niet hoefde te vissen. Toch heerst er in de familie Mulder twijfels over de defensie. Marc Degryse deelt die zorgen niet, zo bleek in de studio van VTM.

Youri Mulder uitte zijn zorgen in De Zondag. Mulder junior stelde dat de Duivels achterin kwetsbaar zijn. Vader Jan Mulder kon het na afloop van de match tegen Kazachstan vinden in mening van zijn zoon. "Ik vind dat ook wel. Ik heb Toby (Alderweireld, nvdr.) en Jan (Vertonghen, nvdr.) bij Tottenham Hotspur zien spelen. Dat gaat daar niet zo geweldig. Die zeven keer de nul kan je ook wegstrepen tegen de zevenklapper van Bayern München tegen de Spurs (7-2). Het is niet waterdicht."

Mulder senior heeft ook niet direct vertrouwen in de reserveopties van Roberto Martinez. "België is aanvallend sterk en virtuoos. En achterin zie je soms Denayer en Boyata. Hmmm. Nee, het is niet zo sterk als aanvallend", vervolgde Mulder nog.

Collega-analist Marc Degryse is optimistischer gesteld. "Ik ben het er niet mee eens. Als Kompany er straks nog bij is en fit is en hij speelt nog een degelijk seizoen bij Anderlecht, dan lig ik daar niet wakker van. En Vermaelen oogt ook fit", luidde de opinie van Degryse.

Tijd genoeg
Degryse maakt ook geen probleem van de mindere vorm van Alderweireld en Vertonghen bij hun club. "Het is nog acht maanden voordatdat het toernooi begint. Ik denk dat die mannen nog het niveau moeten kunnen halen om het EK te overleven." Om vervolgens de discussie al lachend af te sluiten met een kwinkslag. "We gaan ons geen probleem laten aanpraten door die Nederlanders, want dat is de tactiek van de familie Mulder."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Maak jij je zorgen over onze achterhoede?

(219 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws