Courtois gematigd tevreden: Al bij al hebben het we het goed gedaan

Courtois gematigd tevreden: "Al bij al hebben het we het goed gedaan"

13-10-2019 20:20 Laatste update: 20:41

Zonder te sprankelen waren de Rode Duivels zondagmiddag met 0-2 te sterk voor Kazachstan. Het betekende de 8e overwinning op rij - een record - en de zevende clean sheet voor Thibaut Courtois. Onze nationale nummer één was daarom tevreden. Zij het gematigd.

"Vandaag was het niet gemakkelijk op het kunstgras, dat is niet echt aangenaam. Maar we waren goed geconcentreerd. We wisten dat de Kazakken anders gingen spelen, agressiever. De scheidsrechter liet ook erg veel toe. Al bij al hebben we het goed gedaan", reageert Courtois voor de camera van Sporza.

Courtois vervolgde: "De eerste 10 à 15 minuten waren zij hevig. Wij maakten dan een hele mooie goal en daarna was hun druk minder. In de tweede helft hebben we heel snel de 0-2 gemaakt en de match gecontroleerd. We zijn misschien vergeten de 0-3 te maken, maar winnen en de nul houden is altijd goed. Een clean sheet is altijd leuk en tegen zulke ploegen wil je geen goals slikken."

Tot slot keek Courtois al vooruit naar de lastige verplaatsing naar Rusland, waar groepswinst op het spel staat. "Dit is een goede lijn om door te trekken. Nu gaan we naar Rusland, waar een heel andere match volgt. Daar zal het veel moeilijker zijn. Hopelijk kunnen we daar ook winnen. Het zou mooi zijn om de campagne zo af te sluiten", aldus Courtois.