Slordig Nederlands elftal geeft het bijna weg in Minsk, maar pakt wel drie punten

Slordig Nederlands elftal geeft het bijna weg in Minsk, maar pakt wel drie punten

Gepubliceerd: zondag 13 oktober 2019 om 19:50zo 13-10-2019 om 19:50

Het Nederlands elftal heeft zich met bijzonder veel moeite weten te ontdoen van Wit-Rusland. Na een zorgeloze eerste helft stond de ploeg van bondscoach Ronald Koeman met 0-2 voor, maar in de tweede helft kwam de overwinning plots in gevaar. Het werd 1-2 in Minsk. Door de overwinning komt kwalificatie voor het EK heel dichtbij.

Er was lang geen vuiltje aan de lucht voor Oranje. Het eerste gevaar werd gesticht door Steven Bergwijn, waarna ook Georginio Wijnaldum een mogelijkheid kreeg en Donny van de Beek misschien wel had moeten scoren. De grootste kans was daarna echter voor Wit-Rusland. Matthijs de Ligt kon een schot van Denis Laptev nog blokkeren, maar wist niet te voorkomen dat diezelfde speler vervolgens een gigantische kans op de 0-1 kreeg. Laptev schoot van dichtbij over.

Na ruim een half uur spelen kwam het Nederlands elftal op een verdiende voorsprong in Minsk. Wijnaldum kopte knap binnen na een voorzet van Promes, die kort daarvoor een kans kreeg. Diezelfde Wijnaldum bezorgde Oranje vlak voor rust een grotere voorsprong met een wereldgoal: 0-2.

Slechte tweede helft van Oranje
Nederland leek de voorsprong in de tweede helft uit te kunnen bouwen, maar kwam bijzonder slecht uit de kleedkamer en moest plots in de achtervolging na de tegentreffer van Wit-Rusland. Stanislav Dragoen timede beter dan Virgil van Dijk en kopte de 1-2 achter Jasper Cillessen. De treffer gaf de Wit-Russen kracht en nieuwe energie om ook voor de gelijkmaker te gaan.

Die leek er te komen, maar Dragoen hielp na ruim een uur een grote kans op de 2-2 om zeep. De ingebrachte Luuk de Jong kopte over, maar de grootste Oranje-kans van de tweede helft werd verprutst door Malen. De PSV'er stond alleen voor de goal en had zeëen van tijd om een hoek uit te zoeken en de wedstrijd in het slot te gooien, maar vond doelman Alyaksandr Hutar op zijn weg.

Oranje voelde de dreiging van Wit-Rusland nog wel, al kreeg de thuisploeg geen grote kansen op de 2-2 meer. Nederland speelt nog twee kwalificatieduels: op 16 november in en tegen Noord-Ierland en 19 november tegen Estland.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws