Rusland geplaatst na zege tegen Cyprus, Schotland viert dankzij hattrick

Rusland geplaatst na zege tegen Cyprus, Schotland viert dankzij hattrick

Gepubliceerd: zondag 13 oktober 2019 om 19:54zo 13-10-2019 om 19:54

Rusland heeft zich zondagavond verzekerd van deelname aan het Europees Kampioenschap in 2020. De ploeg van coach Stanislav Tsjertsjesov won met 0-4 op het veld van Cyprus en eindigt sowieso bij de eerste twee in Groep I.

Cyprus - Rusland 0-5
De Russen hadden weinig moeite met Cyprus. Na minder dan een half uur stond er al 0-2 op het scorebord. Denis Cheryshev (Valencia) was de grote man. Hij scoorde het eerste doelpunt en had een assist in huis voor de tweede goal van Magomed Ozdoev.

Na de rode kaart voor Konstantinos Laifis (Standard Luik) kwam er nog minder weerwerk van Cyprus. Artem Dzyuba maakte in de slotfase de 0-3 na een nieuwe assist Cheryshev. Aleksandr Golovin en opnieuw Denis Cheryshev legden de 0-5 eindstand vast.

Schotland - San Marino 6-0
De Schotten hebben nog een waterkansje om zich te plaatsen voor het EK dankzij een ruime overwinning tegen San Marino. Dankzij een hattrick van aanvaller John McGinn stond er bij de rust al 3-0 op het scorebord.

Na de koffie maakten Lawrence Shankland, Stuart Findlay en Stuart Armstrong er 5-0 van. Schotland nadert door de overwinning tot op één puntje van Cyprus, dat momenteel op de derde plaats staat in Group I.

De beste derdes in de EK-kwalificatiegroepen maken via barragewedstrijden nog kans op het EK. Schotland, Cyprus en Kazachstan mogen de hoop dus nog niet opgeven.

Stand Groep I

  1. Belgie 24
  2. Rusland 21
  3. Cyprus 10
  4. Schotland 9
  5. Kazachstan 7
  6. San Marino 0

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws