VP Rapport: Uitblinker achterin, Batshuayi blijft een twijfelgeval bij de Duivels

VP Rapport: Uitblinker achterin, Batshuayi blijft een twijfelgeval bij de Duivels

13-10-2019 17:28
4

De Rode Duivels wonnen zondag met 0-2 van Kazachstan. Weinig Belgen konden overtuigen tijdens hun snipperdag. Veel hoge cijfers kan VoetbalPrimeur.be dan ook niet uitdelen.

Thibaut Courtois – 6
Zijn zwaarste inspanning zondagnamiddag? De opwarming. Was nagenoeg 90 minuten lang de toeschouwer die het dichtst bij de 'actie' was. Moest één vrije trap keren en deed dat goed.

Jan Vertonghen – 6,5
Kwam nooit in de problemen achterin. Gaf geen kans weg, maar was minder in de opbouw.

Thomas Vermaelen – 7
Hij mag dan niet meer in een grote competitie spelen. Vermaelen kan nog altijd mee. Dat hij in de slotfase nog vlot een sprint won, zegt veel. Vermaelen haalt zonder problemen het EK.

Toby Alderweireld – 6,5
Kende net als de twee andere centrale verdedigers een rustige middag in de Astana Arena.

Thorgan Hazard – 5,5
Zat nooit echt lekker in de wedstrijd. Kon zijn stempel niet drukken op de wedstrijd. Miste ook nog een grote kans.

Axel Witsel – 5,5
Keerde terug in de ploeg, maar viel amper op. Speelde net als zovele andere Rode Duivels een verplicht nummertje

Dennis Praet – 6,5
Mocht zich voor het eerst bewijzen als basisspeler bij de Rode Duivels. Praet gaf de assist voor de 0-1. Toonde veel inzet, maar we vrezen voor de middenvelder dat het bij deze ene basisplaats zal blijven als iedereen fit is.

Thomas Meunier – 6
Als het er echt omgaat, dweilt Meunier de lijn af. Maar zondag ging het om niks en zagen we dus veel minder van de PSG-speler. Zijn doelpunt mocht wel gezien worden.

Eden Hazard – 6,5
Als we Eden Hazard op het wedstrijdblad zien staan, zijn wij altijd blij. De winger zorgt immers altijd voor één hoogtepunt. De assist bij de 0-2 was de mooiste bal van de wedstrijd. Als België toch eens aandrong, kwam dat door Hazard.

Michy Batshuayi – 6
Kreeg nog eens de kans om te bewijzen dat hij Lukaku het vuur aan de schenen kan leggen. Maar pakte die niet. Voor zijn doelpunt geven we Batsman een plus, maar tegen Kazachstan flirten met een rode kaart is niet handig. Speelde slordig, toonde te weinig inzet en liet ook nog een grote kans liggen.

Dries Mertens – 6
De 0-1 kwam mede door Mertens. Speelde lang niet zijn beste match voor de Rode Duivels, maar het lachen verging hem niet. Dat begrijpen wij wel. Matchen zoals die van zondag zijn er te veel aan.

Welke cijfers geef jij de Rode Duivels? Zet het in de comments!