Rode Duivels houden snipperdag, maar winnen wel eenvoudig van Kazachstan

Rode Duivels houden snipperdag, maar winnen wel eenvoudig van Kazachstan

Gepubliceerd: zondag 13 oktober 2019 om 16:45zo 13-10-2019 om 16:45

De Rode Duivels hebben ook hun achtste kwalificatieduel winnen afgesloten. Zonder groots te spelen wonnen de Belgen met 0-2 van Kazachstan. Michy Batshuayi voor de rust en Thomas Meunier na de pauze zorgden voor de doelpunten.

Wie in de Astana Arena hoopte op een heerlijk voetbalnamiddagje, kwam bedrogen uit. De Rode Duivels, die er nog een galamatch van maakten tegen San Marino, pakten een begrijpelijk snipperdagje in Kazachstan. De lange vlucht, het hobbelende kunstgrasveld en de kwalificatie al op zak zaten daar zeker voor iets tussen.

Martinez bracht vijf nieuwe namen aan de aftrap. Witsel en Meunier namen hun vaste plaatsen in. Thorgan Hazard mocht zich bewijzen op links. Batshuayi nam dan weer de plaats in van Lukaku en tot slot was er Praet, die voor de eerste keer mocht starten bij de nationale ploeg. Die twee laatste zorgden voor het enige hoogtepunt voor de pauze. Mertens opende tot bij Praet, waarna die aan de tweede paal Batschuayi vond. De aanvaller van Chelsea tikte simpel binnen.

Batshuayi was trouwens in de eerste helft de meest opvallende Rode Duivel. Dat kwam niet alleen door zijn doelpunt. De vaste bankzitter bij Chelsea flirtte tot twee keer toe met rood. Eerst ging hij stevig door op Zhukov en mocht blij zijn met geel. Daarna maakte hij nog een overbodige fout met al geel op zak en mocht blij zijn dat de scheidsrechter hem opnieuw clementie schonk.

In de tweede helft veranderde het spelbeeld niet. De Kazakken probeerden wel, maar hadden niet de kwaliteit om in de buurt te komen van Courtois. Dat Eden Hazard wel iets kan, bewees hij nogmaals in de 52e minuut. Met een schitterende, splijtende opening zette hij Meunier voor doel. De man van PSG controleerde perfect en zette nadien kurkdroog de 0-2 op het bord.

Debuut Mechele
In de blessuretijd mocht Mechele nog invallen. Voor de verdediger van Club Brugge was het zijn debuut bij de Rode Duivels. Aan de stand zou er niks meer veranderen. De Belgen behouden hun perfecte rapport tijdens de EK-kwalificatiecampgne.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws