LIVE: Rode Duivels verdedigen in de tweede helft een voorsprong

LIVE: Rode Duivels verdedigen in de tweede helft een voorsprong

13-10-2019 12:30 Laatste update: 16:02
33

Wedstrijd nummer acht in de EK-kwalificatie brengt de Rode Duivels naar het verre Kazachstan. Op het kunstgras in de Astana Arena gaat onze nationale ploeg vanaf 15u op jacht naar de achtste overwinning op rij.

Afgelopen donderdag walsten de Rode Duivels over San Marino heen: 9-0. Door die monsterzege wisten de Duivels zich als eerste van 24 landen te plaatsen voor het EK 2020. Bondscoach Roberto Martinez en zijn mannen hebben al een nieuw doel gesteld: een foutloos rapport in deze kwalificatiereeks.

Kazachstan moet daarvoor opzij worden gezet. Dat maak in principe geen probleem zijn, aangezien Kazachstan slechts de nummer 116 van de FIFA-ranking is. Kazachstan is bovendien pas de nummer vier in groep I. Het verzamelde slechts zeven punten en bleef daarmee ver uit de buurt van een historisch EK-ticket.

Ten opzichte van de 9-0 tegen San Marino zal de basiself van de Rode Duivels er wel zeer anders uitzien. Naar verwachting kiest Martinez voor zes andere namen.

De elf van de Rode Duivels: Courtois; Alderweireld, Vermaelen, Vertonghen; Meunier, Praet, Witsel, T. Hazard; Mertens, Batshuayi, E. Hazard