Courtois legt Mechele en Vanheusden in weegschaal: Dan krijgt hij toch voorkeur

Courtois legt Mechele en Vanheusden in weegschaal: "Dan krijgt hij toch voorkeur"

Gepubliceerd: zondag 13 oktober 2019 om 10:47zo 13-10-2019 om 10:47

Nu de Rode Duivels hun ticket voor het EK van 2020 beet hebben, rijst de volgende vraag: welke 23 Belgen neemt Roberto Martinez mee? Zowat in elke linie liggen enkele jongens met elkaar in de weegschaal. Imke Courtois richt haar blik op de achterhoede.

De algemene teneur is dat die defensieve lijn het zwakke punt is van de Duivels, zeker nu sterkhouders als Vincent Kompany, Thomas Vermaelen en Jan Vertonghen richting de herfst van hun carrière gaan. Als Martinez oordeelt dat vers bloed welkom is, lijken Brandon Mechele (Club Brugge) en Zinho Vanheusden (Standard Luik) de beste opties voor de toekomst.

Courtois velt haar oordeel over dat duo. "Vanheusden is nog niet op kruissnelheid na zijn blessure", verwijst de analiste naar het zware knieletsel van het Standard-talent. Daardoor miste Vanheusden het einde van vorig seizoen én de competitiestart. "Dan toch de voorkeur voor Mechele, zeker gezien de blessuregevoeligheid van Kompany", besluit Courtois. Mechele is er tijdens deze interlandbreak opnieuw bij bij de Duivels, maar maakte tot op heden nog niet zijn debuut.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Wat zou jij doen, Martinez zijnde?

(481 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws