Mulder ziet Duivels geen Europees kampioen worden: Defensief echt te kwetsbaar

Mulder ziet Duivels geen Europees kampioen worden: "Defensief echt te kwetsbaar"

Gepubliceerd: zondag 13 oktober 2019 om 09:55zo 13-10-2019 om 09:55

Laatste update: zondag 13 oktober 2019 om 10:06zo 13-10-2019 om 10:06

Nu de Rode Duivels zich als eerste land geplaatst hebben voor het Europees Kampioenschap van 2020, kan de focus volledig op komende zomer gericht worden. Is België, derde op het voorbije WK, daar dé topfavoriet? Volgens Youri Mulder alvast niet.

"De waardeverhoudingen tussen de Europese WK-kwartfinalisten zijn ook wel geëvolueerd", kijkt Mulder bij De Zondag terug naar het toernooi in Rusland. Hoe schat de Nederlander de Rode Duivels dan in? "Eén van de acht favorieten, niets meer", is Mulder duidelijk, waarna hij de belangrijkste kandidaten even overloopt. De analist denkt voornamelijk aan Frankrijk en Engeland.

Vervolgens legt Mulder uit waarom hij de Rode Duivels geen Europees kampioen ziet worden. "Heb je Vertonghen en Alderweireld in Tottenham-Bayern München zien zwemmen tegen Gnabry?", verwijst hij naar de Champions League. "Zo'n spitsen zullen ze ook tegenkomen op het EK, hoor. Om echt voorspellingen te kunnen doen, zouden de Rode Duivels eerst een paar keer moeten testen tegen andere topteams."

"Dat moeten ze echt doen, om tegen topspitsen te weten waar ze verdedigend staan", geeft de oud-aanvaller Roberto Martinez advies. "Defensief zijn ze echt te kwetsbaar en alleen als ze dat kunnen verhelpen, durf ik te zeggen dat België Europees kampioen wordt", besluit Mulder.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Waar schat jij de Rode Duivels in op het EK?

(1406 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws