Veljkovic probeerde ook Moeskroen te bewerken: 'Om drie uur voor de kasten'

Veljkovic probeerde ook Moeskroen te bewerken: 'Om drie uur voor de kasten'

Gepubliceerd: zondag 13 oktober 2019 om 09:21zo 13-10-2019 om 09:21

Ruim een jaar na de uitbraak van operatie 'Propere Handen' probeert Dejan Veljkovic de draad weer op te pikken als spelersmakelaar. In de Jupiler Pro League zal men echter twee keer nadenken om nog samen te werken met de Serviër. Die hanteert graag codetaal, zo blijkt.

Het zinnetje 'De keuken is besteld' is inmiddels wijd bekend in het Belgische voetbal. Met die frase belde Veljkovic naar Thierry Steemans, bestuurslid bij KV Mechelen, om te laten weten dat hij bij Waasland-Beveren een zaadje had geplant om zich niet te hard in te spannen op de slotspeeldag van de competitie van 2017-2018. Als Malinwa toen zou winnen van Waasland-Beveren (wat ook gebeurde), had het een grote kans op lijfsbehoud in Eerste Klasse A.

Er moest echter nog aan een tweede voorwaarde voldaan worden: KAS Eupen mocht niet te zwaar winnen van Royal Excel Moeskroen. En dus wilde Veljkovic ook Moeskroen even op haar plichten gaan wijzen. Daarom gebruikte de makelaar in hetzelfde telefoongesprek met Steemans de volgende woorden: 'Om drie uur andere afspraak voor de kasten', schrijft Het Belang van Limburg.

Die 'kasten' bleek uiteindelijk één kast te zijn, Moeskroen-directeur Paul Allaerts. Veljkovic kwam bij hem aandringen opdat de spelers van de Henegouwers het volle pond zouden geven aan de Kehrweg. "De ontmoeting met Dejan Veljkovic heeft hooguit vijf minuten geduurd. Ik heb hem gezegd dat de club er alles aan zou doen om er vol voor te spelen", vertelt Allaerts daarover. Uiteindelijk bracht het geen zoden aan de dijk. Eupen klopte Moeskroen met liefst 4-0 en overleefde, ten koste van KV Mechelen.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws