Moet Club zich zorgen maken? 'Deli geeft forfait voor interland met Ivoorkust'

Moet Club zich zorgen maken? 'Deli geeft forfait voor interland met Ivoorkust'

13-10-2019 09:02
14

Bij Club Brugge zullen ze Simon Deli sneller terugzien dan verwacht, maar of dat goed nieuws is, valt te betwijfelen. De verdediger werd opgeroepen voor de nationale ploeg van Ivoorkust, waar hij echter heeft moeten afhaken vanwege een blessure.

Wat de ernst van de blessure is, staat nog niet vast, maar het Congolese L'Interview weet wel dat Deli de Ivoriaanse spelersgroep zal verlaten. Die neemt het zondagavond in een oefenduel op tegen Congo. Die wedstrijd gaat door in Frankrijk, dus mag het voor Deli geen probleem zijn om snel weer in Brugge te staan.

Club zal de situatie ongetwijfeld met argusogen volgen, al hoeft het forfait van Deli ook geen drama te betekenen. Sinds de mandekker deze zomer in Brugge neerstreek, sukkelde hij wel vaker met kleine letsels. Toch geraakte Deli zowat altijd speelklaar voor de wedstrijden van Club.

In zijn eerste maanden bij Club heeft de Ivoriaan zich ontpopt tot een absolute topaanwinst. De 27-jarige Deli voetbalde eerder in Tsjechië, voornamelijk voor Slavia Praag.