Cercle Brugge in zwaar weer: Mijn hart bloedt, het loopt allemaal fout

Cercle Brugge in zwaar weer: "Mijn hart bloedt, het loopt allemaal fout"

Gepubliceerd: zondag 13 oktober 2019 om 08:24zo 13-10-2019 om 08:24

Laatste update: zondag 13 oktober 2019 om 08:46zo 13-10-2019 om 08:46

Het gaat niet goed met Cercle Brugge. De Vereniging heeft nog maar drie punten uit tien wedstrijden. Bernd Storck moet puin komen ruimen, maar volgens Pol Van Den Driessche liggen de problemen dieper.

De ex-woordvoerder van Cercle vertelt dat in De Standaard. "Mijn hart bloedt. Het loopt allemaal fout. Een ploeg die veel te laat werd samengesteld, een trainer die wel aimabel was maar de Belgische competitie niet kende en spelers die bijna niemand in het stadion nog herkent. Als ik vandaag naar de wedstrijd ga, ben ik blij dat ik vooraf een blaadje met de opstelling krijg. Zodat ik kan zien welke speler er hoe uitziet."

Sinds de overname door AS Monaco is er heel veel veranderd. "Ik was er zelf bij toen we drie jaar geleden 51 procent van de aandelen verkochten aan AS Monaco, met bepaalde garanties om onze eigenheid te behouden. Het was dat of failliet gaan en elke week spelen tegen ploegen als KVK Torhout en FC Knokke. Ik weet als geen ander: een andere keuze was er niet. Maar toch... als ik daar nu op terugkijk, denk ik: oei, oei, wat hebben we gedaan?"

Van Den Driessche had duidelijk meer verwacht. "Er is geld genoeg, veel meer dan vroeger, en toch werkt het niet. Zeven miljoen was destijds de omvang van het totale Cercle-budget toen we zakten naar 1B. Nu is het budget dankzij Monaco een veelvoud daarvan. Dan moet je toch beter kunnen doen?"

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Gaat Cercle degraderen?

(271 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws