Courtois velt oordeel over Vanaken en Verschaeren: 'Ik heb genoten'

Courtois velt oordeel over Vanaken en Verschaeren: 'Ik heb genoten'

Gepubliceerd: zondag 13 oktober 2019 om 07:15zo 13-10-2019 om 07:15

Laatste update: zondag 13 oktober 2019 om 07:23zo 13-10-2019 om 07:23

Het EK is nog ver weg, maar er wordt wel al duchtig gespeculeerd over de selectie. Ook door Imke Courtois, die zowel Hans Vanaken als Yari Verschaeren zou meenemen. Dat vertelt ze in De Zondag.

Beide spelers maakten donderdag een uitstekende indruk. "Ik heb genoten van Hans Vanaken en zijn samenspel met Chadli en Eden Hazard. En van Yari Verschaeren, zo geestdriftig ingevallen. Hij doet me denken aan Eden, met zijn flitsende versnellingen. Al was de match tegen San Marino er natuurlijk geen om conclusies uit te trekken. Dat was geen echte waardemeter."

Vanaken moet zich zeker geen zorgen maken volgens Courtois. "Zoals hij donderdag meteen meedraaide: altijd een plaats in de selectie. Vanaken gaat ook nooit onder een bepaald niveau. Al zou ook hij eens tegen een sterk land getest moeten worden". Verschaeren is eveneens een grote kanshebber. "Hij moet ook mee naar het EK. Pas 18, maar met zijn talent heeft hij altijd zijn plaats in de selectie."

Tegen Kazachstan mogen andere spelers zich gaan bewijzen. "Ik vind het zeer te verdedigen dat een aantal jongens niet hoeft mee te reizen, dit is de perfecte wedstrijd om nog eens andere spelen aan het werk te zien. Ik denk aan Mechele, Batshuayi, Boyata, Origi... Vanaf nu mag worden gedacht aan de uiteindelijke selectie. Zo'n vijftien spelers zijn al zeker, maar er zijn er zeker nog evenveel die in aan-merking komen voor de overige acht plaatsen."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Zouden jullie Yari Verschaeren meenemen naar het EK?

(477 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws