Ajax haalt woede van Braziliaanse voorzitter op haar hals, eis voor transferverbod

Ajax haalt woede van Braziliaanse voorzitter op haar hals, eis voor transferverbod

Gepubliceerd: zaterdag 12 oktober 2019 om 21:29za 12-10-2019 om 21:29

José Carlos Peres, de voorzitter van de Braziliaanse voetbalclub Santos, is allesbehalve blij met het handelen van Ajax. Tegen Energia FM heeft hij het over de interesse van de Amsterdamse club in Santos-speler Giovanni Manson Ribeiro.

Een aantal maanden geleden was Giovanni al in Europa om te onderhandelen met Ajax en een aantal andere clubs. De Braziliaanse voetballer zou op het moment geen contract hebben bij Santos en Ajax is dan ook niet van plan een transfersom over te maken naar Brazilië. Twee jaar geleden haalde Ajax op een vergelijkbare manier Danilo Pereira da Silva van Santos en dat voorval is Peres nog niet vergeten. De voorzitter heeft besloten naar het CAS te stappen. 

"Ajax haalde in 2017 Danilo bij ons weg, en nu willen ze ook Giovanni bij ons weghalen", begint hij in een radioprogramma van het Braziliaanse Energia FM. "We stappen met de zaak naar het CAS. Het kost tijd, maar hopelijk wordt Ajax gestraft. Ze moeten betalen voor onze spelers en hopelijk straft het CAS ze met een transferverbod van twee jaar."

Waar Peres dus boos is op Ajax zijn de zaakwaarnemers van Giovanni dat op de Braziliaanse club. Vooral het feit dat andere talenten in de jeugdopleiding van de club een contract aangeboden kregen en Giovanni niet zorgt voor onvrede. Mocht Giovanni de overstap naar Ajax maken sluit hij op zijn vroegst in januari aan, dan wordt hij achttien.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws