Na vertrek Vercauteren is OHL op de sukkel, Virton pakt laat de leidersplaats

12-10-2019 18:48 Laatste update: 22:20
4

Roeselare heeft in eigen huis een broodnodige zege geboekt. De rode lantaarn in Eerste Klasse B haalde het bijzonder simpel met 3-1 van Oud-Heverlee Leuven. Later op zaterdag won Virton met 1-0 van Lommel.

Roeselare - OHL: 3-1
De Leuvenaren begonnen als leider van Eerste Klasse B aan de partij, maar dat was er niet aan te zien tegen Roeselare. De thuisploeg begon het best aan de partij en werd er ook voor beloond. Huurling Siemen Voet (Club Brugge) opende na 23 minuten voetballen de score.

Een klap voor OHL, dat die niet meer te boven kwam. Enkele minuten later verdubbelde Andzouna de voorsprong voor Roeselare, dat op weg leek naar de eerste overwinning van dit seizoen. Naessens duwde OHL net voor rust nog wat dieper in de put met de 3-0.

Een nieuwe helft, een nieuw Leuven. Maar niet een veel beter Leuven. De bezoekers zaten wel meer in de wedstrijd, maar kwamen amper aan het doel van Roeselare. In de laatste minuut lukte Henry alsnog een eerredder voor de bezoekers.

OHL staat na de nederlaag op een gedeelde eerste plek in Eerste Klasse B, het heeft net zoals leider KVC Westerlo negentien punten. Roeselare blijft laatste met vijf punten, twee punten minder dan Lommel.

Virton - Lommel 1-0
De match leek op een 0-0 gelijkspel te eindigen, maar in de 87e minuut ging het alsnog mis voor Lommel. De thuisploeg scoorde na een vrije trap. Door de zege springt Virton terug naar de leidersplaats. Lommel blijft zevende in de stand.