Mag Yari Verschaeren dromen van het EK? Hij heeft zeker het potentieel

Mag Yari Verschaeren dromen van het EK? "Hij heeft zeker het potentieel"

Gepubliceerd: zaterdag 12 oktober 2019 om 17:51za 12-10-2019 om 17:51

Yari Verschaeren maakte afgelopen donderdag zijn eerste doelpunt als Rode Duivel. Gaat het talent van RSC Anderlecht volgende zomer mee naar het EK? Volgens zijn jeugdtrainer René Peeters bestaat die kans zeker en vast.

Peeters leerde Verschaeren kennen als trainer van de U17 bij Anderlecht en spreekt vol enthousiasme over zijn poulain. "Hij heeft geen stappen overgeslagen. Yari heeft ze gewoon kort op mekaar gezet. Hij pikt alles rap op, zijn ontwikkeling werd versneld door bij de grote mannen te zitten. Of ik verbaasd ben dat hij onmiddellijk geïntegreerd is bij de nationale ploeg? Neen, helemaal niet", vertelde Peeters aan Het Laatste Nieuws.

"Hij is een doener, zet geen grote mond op. Geen woorden, wel daden - hij heeft voldoende zelfvertrouwen en er staat een goed hoofd op zijn lichaam. Yari toont ook altijd veel respect voor ploegmaats en trainers. Hij zal niet zweven en altijd realistisch blijven. Je gunt hem zijn geluk. Weet je: hij is er bij Anderlecht ingekomen op een moeilijk moment en bleef met zijn 'kopke' boven water - dat is enkel de groten gegeven."

"Of Roberto Martínez hem meepakt naar het EK volgend jaar. Het zal afhangen van wie beschikbaar is op dat moment. Maar Yari heeft zeker het potentieel. Hij zal ervan dromen en ik hoop voor hem dat het lukt. En ach, als hij er deze keer niet bij is, dan wel het volgende toernooi", besloot Peeters.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Zouden jullie Yari Verschaeren meenemen naar het EK?

(477 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws