'Mourinho zat niet op man van 60 miljoen te wachten, maar durfde niet te vetoën'

'Mourinho zat niet op man van 60 miljoen te wachten, maar durfde niet te vetoën'

Gepubliceerd: zaterdag 12 oktober 2019 om 16:13za 12-10-2019 om 16:13

Manchester United betaalde Shakhtar Donetsk in de zomer van 2018 circa zestig miljoen euro om Fred binnen te halen, maar heeft nog niet veel plezier gehad van die transactie. Volgens The Athletic zat toenmalig manager José Mourinho eigenlijk niet op de Braziliaanse middenvelder te wachten.

In een uitgebreid artikel over Manchester United-voorzitter Ed Woodward komt de transfer van Fred ter sprake. Mourinho wilde in 2018 koste wat kost een middenvelder aan de selectie toevoegen en durfde naar verluidt niet voor de transfer van Fred te liggen. Volgens The Athletic was de Portugees bang dat – als hij dwars zou liggen – Woodward helemaal geen middenvelder naar Old Trafford zou halen.

Uiteindelijk was Fred ook de enige aanwinst op het middenveld: de Braziliaan kwam samen met back Diogo Dalot en doelman Lee Grant naar Manchester. Een gelukkig huwelijk werd het echter niet. Fred kwam tot dusver tot 32 officiële optredens, maar is allerminst een vaste waarde. Tijdens de recente Europa League-wedstrijd tegen AZ deed hij negentig minuten mee met de B-keus van The Mancunians.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws