Kortrijk-eigenaar laat op zich wachten voor stadion: We zijn het beu

Kortrijk-eigenaar laat op zich wachten voor stadion: "We zijn het beu"

12-10-2019 12:15
4

Voor heel wat Belgische clubs is het bijzonder moeilijk om een nieuw stadion neer te poten. Onder andere Club Brugge en RSC Anderlecht kenden al problemen, maar ook bij KV Kortrijk blijft het wachten op een nieuwe arena.

De stad Kortrijk zelf wil graag een nieuw stadion neerpoten, maar Vincent Tan (de Maleisische eigenaar van KVK) laat op zich wachten. Tan vraagt nog enkele maanden bedenktijd, niet naar de zin van het stadsbestuur.

"We zijn het wachten echt beu. Tan houdt ons én de supporters aan het lijntje", zegt schepen van Sport Arne Vandendriessche (Team Burgemeester) in Het Laatste Nieuws. "Tan moét nu snel de knoop doorhakken. Anders spelen we het dossier gewoon naar andere geïnteresseerde investeerders door."

De eigenaar van Kortrijk is er nog niet uit of hij ook wil investeren in een nieuw stadion voor de club. Hij kreeg een jaar geleden al de prijzen voor die investering, maar blijft om bedenktijd vragen. "We gunnen Tan niet het zoveelste uitstel. Ons geduld is op", vervolgt Vandendriessche.

"De supporters en de stad willen vooruit. Het dossier is opstartklaar, maar zo verliezen we kostbare tijd. We vragen nu echt dringend een duidelijk signaal van Vincent Tan. Want als we willen dat KV Kortrijk de komende jaren in eerste klasse blijft, moet er zeker een nieuw stadion komen."

Stadion
Kortrijk is van plan om een nieuwe tempel te bouwen op het bedrijvenpark Evolis. De arena zou zo'n 15.000 zitjes krijgen. De stad hoopt in 2023 te kunnen bouwen, met een eerste wedstrijd in 2025 voor KV Kortrijk.