'Atalanta wil Castagne aan boord houden met verdubbeling van zijn salaris'

'Atalanta wil Castagne aan boord houden met verdubbeling van zijn salaris'

12-10-2019 11:20 Laatste update: 11:28
2

Timothy Castagne blijft zich sterk ontwikkeling bij Atalanta Bergamo en de Rode Duivels. Atalanta wil hem dan ook graag belonen met een verbeterd contract. Volgens La Gazzetta dello Sport zijn de onderhandelingen al opgestart.

Castagne is bij de Italiaanse subtopper niet zeker van een basisplaats, maar wanneer hij speelt toont hij zijn waarde voor club. Sinds zijn komst in 2017 droeg onze 23-jarige landgenoot al 67 keer het shirt van La Dea. Daarin was Castagne goed voor zeven goals en evenveel assists. Dit seizoen was hij al eenmaal trefzeker in de Serie A.

De prestaties van Castagne zijn niet opgemerkt gebleven. De Rode Duivel heeft naar verluidt de aandacht getrokken van Napoli, Celtic and meerdere Premier League-ploegen. Waar Castagne na het EK al zijn opties wil bekijken, hoopt Atalanta zijn tot medio 2021 lopende contract met één jaar te verlengen. Volgens La Gazzetta dello Sport mag Castagne zich daarbij verheugen om een verdubbeling van zijn huidige salaris. Castagne strijkt momenteel 550.000 euro op jaarbasis op.

Atalanta hoopt de waarde van de vijfvoudig international nog verder te doen stijgen. Transfermarkt.com schat de marktwaarde van Castagne momenteel al in op 18 miljoen euro. En dat terwijl de Italianen hem in de zomer van 2017 nog voor 6,5 miljoen euro overnamen van Racing Genk.