UPDATE: Gumienny wordt teruggefloten: Heb een hekel aan non-verhalen

UPDATE: Gumienny wordt teruggefloten: "Heb een hekel aan non-verhalen"

Gepubliceerd: zaterdag 12 oktober 2019 om 09:35za 12-10-2019 om 09:35

Laatste update: vrijdag 18 oktober 2019 om 20:41vr 18-10-2019 om 20:41

Voormalig topref Serge Gumienny vindt het gezien het zorgwekkende niveau van de Belgische scheidsrechters hoog tijd om de alarmbel te luiden. Gumienny viseert met name de leiding van de arbitrage, het Referee Committee. Gumienny stoort zich aan de torenhoge salarissen voor de buitenlandse topmannen.

Gumienny vraagt zich af of met name de Brit David Elleray en de Fransman Bertrand Layec hun job serieus nemen "Voor hen is dit eerder een hobby of een serieuze bijverdienste. Hoe vaak zijn zij in België? Hoe dikwijls zien zij de refs? Elleray vliegt de wereld rond om de VAR te promoten. En Layec is ook voorzitter van de Cypriotische arbitrage. Dat kan allemaal zomaar?", vraagt Gumienny zich af in Het Belang van Limburg.

Volgens Gumienny vullen Elleray en Layec goed hun zakken in ons land. "Het is ook opvallend dat David Elleray bijna een half jaar mocht werken aan een audit en wat
stond er uiteindelijk in? Dat hij een van de bazen zou worden, hij promoveerde zichzelf dus. Raar dat dit zomaar goedgekeurd werd. Want Elleray doet dit niet voor een appel en een ei, hé. Ik weet uit zeer goede bron dat hij een bruto jaarsalaris van maar liefst 300.000 euro opstrijkt. Layec heeft 200.000 euro per jaar."

Waanzinnig
Die bedragen zijn een doorn in het oog van Gumienny. "Die lonen van Elleray en Layec zijn waanzinnig, als je ziet wat de Belgische arbitrage daar voor terugkrijgt? En het wordt nog gekker als je weet dat er Belgische eersteklasserefs zijn die zelf hun shirt moeten kopen."

Naar eigen zeggen is dat schrikbeeld geen verzinsel. "Elke voetballer van vierde provinciale tot eerste klasse krijgt zijn outfit, maar er zijn scheidsrechters op het hoogste niveau die dat zelf moeten betalen, terwijl hun bazen zichzelf dikke lonen uitkeren", besluit Gumienny zijn monoloog.

Update: David Elleray heeft gereageerd op het verhaal dat hij heel veel verdiend als bij de Belgische voetbalbond. Volgens de Brit vangt hij geen 300.000 euro in ons land. "Fantasieverhalen”, klinkt het in Het Laatste Nieuws. "Ik verdien nog niet de helft van wat gezegd wordt. Ik heb een hekel aan zulke non-verhalen."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws