Twee Rode Duivels moeten vrezen voor EK-selectie: “Hij is blijven hangen”

Twee Rode Duivels moeten vrezen voor EK-selectie: “Hij is blijven hangen”

12-10-2019 08:44
20

De Rode Duivels hebben zich weten te plaatsen voor het EK2020. Bondscoach Roberto Martinez zal zijn hoofd breken om een 23-koppige selectie te selecteren. Gert Verheyen vindt dat twee Rode Duivels moeten vrezen voor hun plek.

Adnan Januzaj is inmiddels een gekende naam bij de Rode Duivels. “Ik ben geen fan. Toen hij bij Manchester United begon wel. Ik dacht ook dat hij the next big thing was. Maar nu kunnen we er toch niet om heen dat hij blijft hangen? Daarom vind ik niet dat hij er absoluut bij moet”, wordt Verheyen geciteerd door Het Nieuwsblad.

Ook voor Dennis Praet wordt het moeilijk, vindt Verheyen. “Wat je nu maanden gaat horen: Die moet erbij. En die hoort ook in de selectie. Oké, maar noem dan ook de afvallers. Als iedereen zijn goesting krijgt, ga je met 35 naar het EK. Je zit snel aan 23 namen. Dat valt in de voorrondes niet op omdat er meestal 28 spelers worden opgeroepen. Maar er zijn een pak jongens die moeten hopen dat er spelers geblesseerd zijn of bij hun club te weinig spelen.”

Origi
Divock Origi speelde geen al te beste match tegen San Marino, maar krijgt van Verheyen nog wel het vertrouwen. “Ja, maar ga je daar over zeven maanden nog rekening mee houden? Dat zou geen faire afweging zijn. Kan gebeuren, hè. Wat voor hem wel zal meespelen: hoeveel hij in actie komt bij Liverpool. Hij heeft daar bijgetekend. Allemaal goed en wel maar je weet dat het trio Mané-Firmino-Salah altijd speelt.”