Carrasco laat zich uit over zijn toekomst in China: “Dan kan ik vertrekken”

Carrasco laat zich uit over zijn toekomst in China: “Dan kan ik vertrekken”

Gepubliceerd: zaterdag 12 oktober 2019 om 08:26za 12-10-2019 om 08:26

Laatste update: zaterdag 12 oktober 2019 om 08:27za 12-10-2019 om 08:27

Yannick Carrasco wilde afgelopen zomer weg uit China. De Rode Duivel zit echter nog steeds bij Dalian Yifang. Tegenover Het Laatste Nieuws laat de aanvaller zich uit over een toekomstige transfer.

Carrasco wil nog steeds weg uit China. “Op het veld kan ik alles vergeten, maar het leven als buitenlander is er moeilijk. In de vorige transferperiode was het lastig voor de club om mij te laten gaan. Nu is de situatie anders. Ik hoop dat als er deze winter iets concreets komt, ik kan vertrekken.”

Carrasco heeft 14 goals in 17 matchen. “Mijn cijfers zijn inderdaad goed. Mensen zeggen soms ‘het is maar China’, maar ik heb altijd gezegd dat het een moeilijke competitie is. In Europa doe je een goeie loopactie en krijg je de bal, in China moet je het meer zelf forceren. Je moet meer kilometers lopen om in een goeie positie te komen.”

“Het leven is er gewoon moeilijker voor mij”, gaat Carrasco verder. “De stad is moeilijk voor buitenlanders. Mijn vrouw woonde hier een volledig jaar bij mij. In het tweede jaar ging ze op en af. Ze wil een zaak openen en is daar druk mee bezig. Als je getrouwd bent, wil je ook bij je vrouw zijn. Nu slaap ik vaak alleen als ik thuiskom. Dat is wat moeilijk.”

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws