“Ik zou Mechele en Vanaken meenemen en Verschaeren thuislaten voor EK”

“Ik zou Mechele en Vanaken meenemen en Verschaeren thuislaten voor EK”

12-10-2019 07:46
78

De kwalificatie voor het EK2020 is binnen en dus kan het speculeren voor de 23-koppige selectie beginnen. Gert Verheyen geeft tegenover Het Nieuwsblad alvast zijn mening.

Er zijn enkele zekerheden in de selectie van bondscoach Roberto Martinez. “Courtois, Mignolet zijn zekerheden, derde doelman is voor mij Casteels”, begint Verheyen. “Ook certitudes: De Bruyne, Witsel, Tielemans. En Dendoncker inmiddels toch ook. In de spits kies ik voor Lukaku, ­Origi en Batshuayi. Ervan uitgaande dat iedereen fit is en iedereen lekker bezig is bij zijn ploeg.”

“Achterin: Aderweireld, Vertonghen, Kompany en Vermaelen. Dan heb ik nog plaats voor één speler. Boyata speelde het vaakst, meer dan Denayer.” Toch oppert Verheyen ook om Mechele mee te nemen. “Uit sympathie. Ik vind dat een goeie verdediger. Je neemt die vier weken mee en hij zal geen zever verkopen. Traint hard. Heb je hem nodig, dan speelt hij zijn match. En hij is het gewend om met drie achterin te spelen.”

Verheyen zou Verschaeren niet meenemen. “Op links heb je Thorgan Hazard en Chadli. Jammer dat daar geen linksvoetige is, maar niemand dringt zich op. Op rechts Meunier en Castagne. En achter de spitsen Eden Hazard en Dries Mertens. Yannick Carrasco en Leandro Trossard liggen voor mij in de weegschaal. Een van hen neem je mee als doublure van Mertens.”

Vanaken
Ook Vanaken krijgt de voorkeur uit sympathie. “Ja, ik geef dat toe. En omdat hij dat ook gewoon verdient. Hans is een heel specifiek type, anders dan de rest. Een passeur, hè. Hij heeft meer maturiteit dan Verschaeren. Martinez vindt de connecties in de groep belangrijk. Tegen San Marino liep het wel lekker tussen ­Hazard, Chadli en Vanaken. En je hebt stabiele jongens nodig als je weken weg bent.”